Slučaj Ivanović: Kosovskom tužilaštvu stigli odgovori iz Beograda

© AP Photo / Bojan SlavkovicSrpska zastava i slika Olivera Ivanovića na kući u Kosovskoj Mitrovici u kojoj je bila njegova kancelarija.
Srpska zastava i slika Olivera Ivanovića na kući u Kosovskoj Mitrovici u kojoj je bila njegova kancelarija. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kosovsko specijalno tužilaštvo saopštilo je da je primilo nekoliko odgovora na pitanja koja su bila upućena nadležnim organima Srbije, a u vezi sa istragom o ubistvu Olivera Ivanovića.
Oliver Ivanović - Sputnik Srbija
Oliverova godina

Povodom prvog zahteva koji se odnosi na listing telefonskih poziva, SMS-ova i mejlova iz Ivanovićevog telefona, srpske vlasti su uputile kosovsko tužilaštvo da se obrati Telekomu Srbije (MTS) u severnom delu Kosovske Mitrovice, prenosi prištinski „Zeri“.

Na zahtev kosovskog tužilaštva zamenik tužioca protiv organizovanog kriminala u Beogradu intervjuisao je svedoka Sašu Jankovića, a kopije zapisnika dostavljene su kosovskom specijalnom tužilaštvu, prenosi Tanjug.

Nakon zahteva kosovskog tužilaštva da ispitaju klonirane metke koji su pronađeni na mestu gde je ubijen Ivanović, srpski organi su izvršili ispitivanje i ustanovili da oružje iz kojeg je pucano nije korišćeno ni u jednom drugom slučaju u Srbiji, navodi se između ostalog u saopštenju kosovskog tužilaštva.

U dokumentu se navodi i da će svi ti nalazi biti deo spisa istrage o ubistvu Olivera Ivanovića, te da je kosovsko tužilaštvo spremno da nastavi saradnju sa srpskim nadležnim organima kako bi se rasvetlilo to ubistvo.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala