Turska: Sa Rusijom do potpunog primirja u Idlibu

© REUTERS / Stringer Načelnik Generalštaba Turske general Hulusi Akar na pres-konferenciji nakon pokušaja državnog udara u Turskoj
Načelnik Generalštaba Turske general Hulusi Akar na pres-konferenciji nakon pokušaja državnog udara u Turskoj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zvanična Ankara saopštila je da Turska ulaževelike napore kako bi podržala režim prekida vatre u sirijskom gradu Idlibu i s tim u vezi nastavlja tesnu saradnju sa Rusijom, izjavio je turski ministar odbrane Hulusi Akar.
Američka vojna vozila i objekti u predgrađu sirijskog Manbidža - Sputnik Srbija
Ko ima više kečeva u rukavu u Siriji, Amerika ili Turska?

Kako je rekao, Turska je, kao i Rusija, garant mira u Siriji, što je dogovoreno u Sočiju 17. septmebra prošle godine kada su ministri odbrane Turske i Rusije potpisali memorandum o formiranju idlipske zone deeskalacije i stvaranja u tom području demilitarizovane zone.

„Ulažu se maksimalni napori kako bi se stabilizovala situacija u Idlibu i implementirala rešenja iz Sočija. Naša tesna saradnja sa Rusijom se nastavlja“, istakao je Akar.

Ruski mediji ocenjuju i da je on je ovu izjavu dao na sastanku u turskoj provinciji Hatar na granici sa Sirijom, kojem je prisustvovao i načelnik Generalštaba Turske Jašar Guler i komandant kopnenih snaga Umut Dundar.

Turski vojni zvaničnici su tom prilikom razgovarali i o situaciji na severu Sirije, kao i o koracima kako bi se učvrstila stabilnost u regionu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala