Opet mladi Đakić: Lajk za „Dobro si čestitao Srbadiji“

© PixabayLajk i šajkača
Lajk i šajkača - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ivan Đakić, bivši član HDZ-a i sin poslanika te stranke u Saboru, nakon sporne fotografije s ustašom i Srbinom, na Fejsbuku je „lajkovao“ uvredu na račun Srba.

On je, naime, lajkovao uvredu vezanu za skandaloznu fotografiju ustaše koji u ruci drži odrubljenu glavu Srbina, koju je mlađi Đakić ranije objavio na ovoj društvenoj mreži.

Ustaški stražari ubijaju zatvorenike u logoru Jasenovac za vreme Drugog svetskog rata - Sputnik Srbija
Sin poslanika HDZ-a objavio sliku ustaše sa odrubljenom glavom Srbina

On je zbog objavljivanja te fotografije priveden u utorak, a juče je pušten na slobodu, uz mere opreza redovnog javljanja policiji, nakon čega je tvrdio da mu je „žao što se to dogodilo, ali svi greše“, kao i da se ovakva prašina u javnosti ne bi podigla da je neko drugi to učinio.

Hrvatski sajt „Indeks“ prenosi da je njegovu glavnu fotografiju na profilu na Fejsbuku, na kojoj su dva skupocena automobila, komentarisao izvesni Ivan iz Splita, koji mu se predstavio kao kolega iz HDZ.

„Nisi ti za ’audija‘, ti si tikva za ’merdžu‘. Poz od brata iz HDZ-a Split. Dobro si Srbadiji čestitâ, ko ih je*e“, napisao je Ivan iz Splita.

Navodi se da mu je na to mlađi Đakić odgovorio sa „Pozdrav brate, živi!“ i da bi potvrdio da se slaže s tezom o tome da je „dobro Srbadiji čestitâ“, imenjaku iz Splita i lajkovao komentar.

Đakićev prvi post na Fejsbuku, sa fotografijom ustaškog zločinca, osudili su Vlada Hrvatske, premijer Andrej Plenković, kao i vladajući HDZ sa partnerima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala