Sin poslanika HDZ-a objavio sliku ustaše sa odrubljenom glavom Srbina

CC0 / Public domain / Ustaški stražari ubijaju zatvorenike u logoru Jasenovac za vreme Drugog svetskog rata
Ustaški stražari ubijaju zatvorenike u logoru Jasenovac za vreme Drugog svetskog rata - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ivan Đakić, sin poslanika vladajuće Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Josipa Đakića, objavio je na svom profilu na Fejsbuku sliku ustaše sa odrubljenom glavom Srbina iznad koje je napisao „Svim ’prijateljima‘ srbićima sretan božić“.

Sajt „Indeks“ navodi da prema onome što se može pronaći na internetu slika prikazuje jednog od ustaških koljača iz Jasenovca, ustaškog koncentracionog logora u Drugom svetskom ratu.

Kako se navodi, „Indeks“ je kontaktirao Ivana Đakića, koji je priznao da je objavio fotografiju i izvinio se svima koje je uvredio.

„Podelio sam fotografiju od kolege i izbrisao je za minut. To nije moje mišljenje i ovim putem se izvinjavam svima koje sam uvredio, te im čestitam Božić“, rekao je Đakić, preneo je Tanjug.

Prema pisanju „Indeksa“, na skrinšotu objave se jasno vidi da Ivan Đakić nije obrisao sliku za minut i da je nije podelio, već da ju je sam objavio.

Novinari hrvatskog portala su nazvali Josipa Đakića kako bi ga pitali odobrava li to što njegov sin na društvenoj mreži objavljuje sliku ustaše s odrubljenom glavom Srbina, no čim su izgovorili da raspolažu spornom objavom njegovog sina, saborski zastupnik HDZ-a je prekinuo vezu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala