Moskva Londonu: Ako zatvorite RT, zatvorićemo „Bi-Bi-Si“ u Rusiji

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaStudio televizije RT u Moskvi
Studio televizije RT u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
U slučaju da britanske vlasti odluče da zatvore redakciju televizije RT u toj zemlji, Moskva će preduzeti iste mere i protiv televizije „Bi-Bi-Si“ u Rusiji, upozorio je ambasador Rusije u Velikoj Britaniji Aleksandar Jakovenko.

„Ogroman pritisak se vrši na televiziju RT, koja je sve popularnija u Velikoj Britaniji. Ogroman broj ljudi prati taj program želeći da vidi alternativnu tačku gledišta na politička dešavanja u svetu“, objasnio je Jakovenko.

Predsedavajuća Saveta Federacije Rusije Valentina Matvijenko - Sputnik Srbija
Rusija posle situacije oko RT-a na Zapadu treba da preduzme recipročne mere

Prema njegovim rečima, upravo iz tog razloga su britanske vlasti i počele sa pritiscima na televiziju RT.

„Problem je, međutim, što ne mogu tek tako da je zatvore, pre svega jer im je jasno da u slučaju da to učine, Rusija će odgovoriti istom merom“, istakao je ruski ambasador.

On je rekao i da bi u januaru trebalo da bude pokrenut proces obnove diplomatskih veza između Rusije i Velike Britanije.

To podrazumeva povratak diplomata koji su bili deportovani nakon incidenta sa trovanjem bivšeg ruskog obaveštajca Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije u Solsberiju, objasnio je Jakovenko.

„Možda neće biti vraćene sve diplomate, ali svakako da će najmanje polovina zaposlenih biti vraćena na svoja radna mesta“, zaključio je ruski diplomata.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala