Novi uslov za Dodika: Ili NATO, ili nema dogovora

© AP Photo / Amel EmricBosna, NATO
Bosna, NATO - Sputnik Srbija
Pratite nas
Član Predsedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda, Šefik Džaferović, rekao je da će dati saglasnost za imenovanje Zorana Tegeltije na mesto predsedavajućeg Saveta ministara BiH tek nakon što nova parlamentarna većina iskaže jasnu opredeljenost za evropski i NATO put BiH.
Bosna i Republika Srpska  - ilustarcija - Sputnik Srbija
Neko bi da zapali fitilj u Bosni, dok se oružjem zvecka na Kosovu

Upitan da li će podržati imenovanje Zorana Tegeltije, člana SNSD Milorada Dodika, za predsedavajućeg Saveta ministara BiH, Džaferović je odgovorio da postoje uslov za formiranje vlasti, a to je okupljena parlamentarna većina na programu koji će sadržavati jasan evropski, reformski i NATO put. 

„Parlamentarna većina i program. I mene što se tiče neće biti problema. Sada je red na kandidata za predsedavajućeg Saveta ministara BiH iz reda srpskog naroda i SNSD će predložiti Zorana Tegeltiju. Ovo su uslovi pod kojima ću dati svoj glas za imenovanje“, kazao je Džaferović, preneo je sarajevski portal Kliks.

Isti stav ranije danas je izneo i predsednik SDA Bakir Izetbegović, prenosi Tanjug.

On je rekao da je Bosna i Hercegovina u prethodnom mandatu napravila značajne iskorake kada je reč o evropskim i NATO integracijama, ali i na polju ekonomskih reformi. 

„Stabilnost i stabilna politička scena, to je ono što je u ovom trenutku našoj zemlji najpotrebnije. Bez mira i stabilnosti teško je nastaviti snažno ići putem kojim smo krenuli u proteklom mandatu. U 2019. godini očekujem mir, stabilnost i snažan napredak na evropskom i NATO putu BiH, kao i na planu ekonomskih reformi“, kazao je Džaferović, nakon komemoacije povodom smrti bivšeg visokog predstavnika u BiH Pediju Ešdaunu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala