Rusi izgradili prvih 10 kilometara brze pruge Stara Pazova – Novi Sad

Obnavljanje pruge
Obnavljanje pruge - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Ruske železnice“ su na deonici Stara Pazova – Novi Sad napravile prvih deset kilometara pruge za brzine od 200 km na sat, izjavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović nakon sastanka sa generalnim direktorom i predsednikom uprave Ruskih železnica Olegom Belozjorovim.
Voz - Sputnik Srbija
Brze pruge Srbije: Preko nadvožnjaka do 200 kilometara na sat

„Postavljeno je prvih 10 kilometara pruge na deonici Stara Pazova — Novi Sad, koja je deo buduće brze pruge između Beograda i Budimpešte“, rekla je Mihajlovićeva novinarima.

Istakla je da Srbija želi da postane jedna od najmodernijih zemalja u oblasti saobraćaja i zahvalila Ruskim železnicama na saradnji. Kako je rekla, za tri godine Srbija je u saradnji sa „Ruskim železnicama“ rekonstruisala 205 kilometara pruga, u koje je uloženo 350 miliona dolara.

Istakla je da je fizička realizacija na deonici Stara Pazova — Novi Sad oko 47 odsto i da se sve odvija kako je i ugovorom dogovoreno.

Mihajlovićeva je naglasila da su „Ruske železnice“ u 2017. godini ostvarile rekord sa prevezenih više od milijardu putnika u svetu.

„To je jedna od najboljih svetskih kompanija i čast je za Vladu Srbije da radi sa njima“, kazala je Mihajlovićeva i dodala da su Ruske železnice jedna od najbezbednijih i najekološkijih kompanija, preneo je Tanjug.

Sastanku je prisustvovao i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala