Neutralnost mora da se ceni — predlog za promenu ruske vojne doktrine

© Sputnik / Vasiliй Batanov / Uđi u bazu fotografijaVojne vežbe na Krimu
Vojne vežbe na Krimu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Komiteta Saveta Federacije za međunarodne odnose Konstantin Kosačov predložio je da se neutralne države motivišu da ne stupaju u NATO, tako što će u rusku vojnu doktrinu biti uneta tačka da te države nisu deo vojnih planova Rusije.
Vladimir Putin sa pripadnicima specijalnih snaga Rusije - Sputnik Srbija
Ruska vojna doktrina zadivila NATO

„Ja bih razmislio o tome da u našoj vojnoj doktrini zvanično proglasimo da zemlje koje se drže neutralnosti, ne ulaze u vojne planove Rusije. A ne: ’Ako stupite u NATO, momentalno ćete se naći na meti naših raketa‘. To će samo sve plašiti“, rekao je ruski senator na okruglom stolu posvećenom pitanjima neutralnosti u savremenom svetu.

Prema njegovim rečima, ta misao se množe izneti u zavijenoj formi tako da „Šveđanin zna da se on sada ne nalazi na meti ruskih raketa, jer je ta zemlja neutralna“. U tom slučaju, svaki Šveđanin će znati šta će se s njim desiti ako njegova zemlja stupi u NATO, naveo je primer ruski političar.

„Pored toga, Rusija bi mogla da podstakne evropske zemlje koje su neutralne dodatnim olakšicama u saradnji sa našom državom“, naglasio je Kosačov.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala