Protest u Kosovskoj Mitrovici: Imaju li srpska deca pravo na život?

Pratite nas
U Domu u Kosovskoj Mitrovici predstavnici udruženja za podršku i brigu o deci i odraslim licima sa posebnim potrebama „Podrži me“ održali su miran protest protiv odluka Prištine. Oni su upozorili da se nerazumne mere Prištine odražavaju na rad udruženja, ali i na položaj osoba sa invaliditetom.

Studenti su skrenuli pažnju na posledice uvođenja takse od 100 odsto na proizvode iz centralne Srbije. I ponašanje zvaničnika EU. - Sputnik Srbija
Srpski studenti iz „logora“ izbezumili nemačkog ambasadora, pravu istinu čula je Evropa
Predsednica udruženja „Podrži me“ Ivana Rakić rekla je da su se okupili roditelji bolesne dece, koji nose veliki teret i posebno su pogođeni krizom nakon teških mera Prištine.

Ona je predstavnike međunarodne zajednice pitala imaju li srpska deca pravo na lečenje, život i mirno detinjstvo.

„Niste nas zaštitili pre 19 godina, zašto to ne uradite sada? Mnogo smo propatili, ali nećemo odustati, jer odavde nema nazad. Naša deca od rođenja nemaju pravu slobodu, ali mi ćemo ostati ovde. Verujemo našoj Srbiji“, rekla je ona kroz suze, preneo je Tanjug.

U ime roditelja dece sa posebnim potrebama Mirjana Jovanović je istakla da UNICEF ne bi smeo da dozvoli sve što se dešava na KiM, a ne da gleda ovu sramotu.

Maratonac Blagoje Janaćković je naveo da narod mora da se bori i pokaže da je jak.

„Ove mere nas sve pogađaju. Molimo da nas razumeju“, poručio je Janaćković.

Praćen suzama prisutnih u sali, on je ponovio apel svetu da otvori oči i ukine mere Prištine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala