BiH zove u posetu predsednike bivših republika SFRJ

© AP Photo / Sulejman OmerbasicPredsedništvo BiH
Predsedništvo BiH - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je na prvoj sednici članova Predsedništva BiH donet zaključak da se u posetu BiH pozovu predsednici iz bivših jugoslovenskih republika.

Dodik je posle sednice izjavio i da su on i hrvatski član Predsedništva Željko Komšić tražili da se smeni određeni broj ambasadora BiH.

„Doneli smo zaključak da pozovemo predsednike iz bivših jugoslovenskih republika u posetu. Takođe, dogovoreno je da prihvatimo pokroviteljstvo za biznis forum. Ja sam predlagao zaključak o izmeni Poslovnika o radu Predsedništva, ali to nisu prihvatili ostali članovi Predsedništva BiH. To pitanje će biti pokrenuto u Parlamentarnoj skupštini BiH“, rekao je Dodik.

Balkan - Sputnik Srbija
Buđenje iz iluzija: Balkanski demon uništava bajku o dobrim susedima

Dodik je naglasio da je sednica bila efikasna i da su usvojili zajedničku izjavu o evropskim integracijama.

Na dnevnom redu sednice se našlo više od 10 tačaka, bilo je reči o migrantima.

Dodik je kazao da je u BiH do sada ušlo više od 23.000 migranata.

„Zaključili smo da se migrantima neće dati pravo azila, te želimo da na taj način sprečimo probleme“, rekao je Dodik, prenele su „Nezavisne novine“.

Na pitanje novinara kada se tačno nastavljaju konsultacije, Dodik nije odgovorio, ali je kazao da će najverovatnije u iduću sredu biti poznata imena za sastav Veća ministara BiH, preneo je Tanjug

Zahvalio se Džaferoviću i Komšiću što su pristali da se iz sale u kojoj je održana sednica ukloni jedna zastava, a koja prema njegovom shvatanju predstavlja FBiH.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala