Sirijska vojska uništila teroriste u provinciji Suvejda

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaPripadnici sirijske vojske tokom ofanzive na grad El Karjatejn
Pripadnici sirijske vojske tokom ofanzive na grad El Karjatejn - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sirijska vojska uništila je više od 270 pripadnika terorističke grupe DAEŠ u provinciji Suvejda na jugu zemlje, saopštio je predstavnik komande grupe ruskih oružanih snaga u Siriji Oleg Makarevič.

On je rekao da je ofanzivna operacija sprovedena u teškim vremenskim uslovima na terenu, koji je ispresecan dubokim kanjonima i širokim pećinama, sa različitim vertikalnim strminama i širokim klancima“.

„Na ovom prostoru protivnik je stvorio duboko ešalonsku, pripremljenu odbranu, koja je bila puna protivtenkovskih i snajperskih zaseda, minskih polja i manevarskih ruta. Na svim rubovima odbrane protivnik je imao skladišta municije i hrane“, rekao je predstavnik komande ruske vojske.

Uništene zgrade na teritoriji bivšeg kampa za palestinske izbeglice Jarmuk u Siriji, nakon oslobođenja od terorista DAEŠ-a - Sputnik Srbija
DAEŠ je saveznik SAD za svrgavanje sirijskog režima

Prema rečima Makareviča, operacija se zakomplikovala činjenicom da su tenkovi i teška tehnika bili ograničeni u kretanju i manevrima na ovoj teritoriji, a teroristi su imali veliki broj bacača granata, protivtenkovskih raketa i minobacače kalibra 82 mm.

Međutim, sirijska vojska uspela je da zapleni veliku količinu oružja, uključujući i 12 američkih protivtenkovskih vođenih raketa.

Makarevič je dodao da je većina terorista u Suvejdu stigla iz Jarmuka, Damaska, kao i iz okruga El Tanf, koji je pod kontrolom međunarodne koalicije na čelu sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala