Zdravstveni radnici u Kosovskoj Mitrovici poručili: Situacija, možda, nikad teža

© Tanjug / Sava RadovanovićProtesti Srba u Kosovskoj Mitrovici
Protesti Srba u Kosovskoj Mitrovici - Sputnik Srbija
Pratite nas
Direktor KBC Kosovska Mitrovica Milan Ivanović rekao je danas, na protestu zdravstvenih radnika u Kosovskoj Mitrovici, da je još pre mesec dana tražena saglasnost za kiseonik, koja još nije dobijena, kao ni saglasnost za sanitetski materijal.

Ivanović je rekao da Srbi traže slobodu, da žive i rade mirno, da mogu da se leče.

Glasanje u gradskoj skupštini Južne Mitrovice - Sputnik Srbija
Albanci u Južnoj Mitrovici podržali ujedinjenje grada

Protest je zakazan kako bi se ukazalo na katastrofalne posledice odluke Prištine o taksama na proizvode iz centralne Srbije, što je blokiralo dopremanje lekova i sanitetskog materijala iz centralne Srbije na KiM.

Ivanović je rekao da je situacija teška, možda i nikad teža i neizvesnija, jer se ovog puta vrši i institucionalno nasilje nad Srbima, a može se, ističe, rešavati samo jedinstvom i slogom.

„Haradinaj postavlja neke uslove — ili ćete priznati Kosovo ili će vam ostati sankcije kojima ćemo vas uništiti… Ako ne prihvatimo, on će srušiti vlast… On je glasnogovornik stranih sila. A to čujemo i od nekih malih krugova, nekog opozicionog saveza, koji predlaže iste mere. Ti pojedinci iz kruga dvojke, ti vazali, marionete, pioni, očigledno da su im iste gazde, čiji su plaćenici“, rekao je Ivanović.

Poručio je da se Srbi na KiM bore mirno, demokratski, civilizovano.

Kako je rekao, bolnica u Kosovskoj Mitrovici je već jednom bila bila „odbranjena“ i ostala je bastion u kom se svi pacijenti leče i mogu da dobiju zdravstvenu zaštitu.

„Stvari su jasne, mi tražimo slobodu, hoćemo mirno da živimo, radimo, da možemo da lečimo ljude“, rekao je on.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala