Ko je naredio ubistvo Hašogija: Do Trampa stigle kontroverzne informacije

© REUTERS / Courtesy TRT WorldFotografija sa video-snimka kamera za nadzor saudijskog konzulata na kojima se vidi kako novinar Džamal Hašogi ulazi u Konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu
Fotografija sa video-snimka kamera za nadzor saudijskog konzulata na kojima se vidi kako novinar Džamal Hašogi ulazi u Konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da još nije dobio izveštaj sa zaključcima CIA o ubistvu saudijskog novinara Džamala Hašogija, ali da će u toku dana o tome razgovarati sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom.
Agencija CIA - Sputnik Srbija
CIA: Muhamed bin Salman naredio ubistvo Hašogija

U svom zaključku CIA navodi da je saudijski princ Muhamed bin Salman naredio Hašogijevo ubistvo, prenosi Rojters.

Međutim, Tramp je rekao novinarima pre puta u Kaliforniju, koja je zahvaćena požarima, da mu je rečeno da saudijski princ nije imao ulogu u ubistvu novinara.

„Još nismo dobili izveštaj. Razgovaraćemo kasnije sa CIA i mnogim drugima. Uradiću to dok sam u avionu. Razgovaraću i sa državnim sekretarom Majkom Pompeom“, rekao je Tramp, preneo je Tanjug.

Hašogi je početkom oktobra ubijen u konzulatu saudijske Arabije u Istanbulu, gde je došao da prikupi dokumenta potrebna za venčanje.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala