Patrijarh podržao napore Vučića

© Tanjug / RADE PRELICPremijer Aleksandar Vučić i patrijarh srpski Irinej
Premijer Aleksandar Vučić i patrijarh srpski Irinej - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa patrijarhom srpskim Irinejem, koji je podržao njegove napore čiji je cilj nacionalno, kulturno i ekonomsko podizanje Srbije i poželeo mu uspeh u daljem radu.

Detalj prelepe kupole Hrama Svetog Save - Sputnik Srbija
Ruski mozaik u punom sjaju: Blistava kupola Hrama ušla u istoriju (foto)
Kako je saopštila Pres-služba predsednika Srbije, u pratnji patrijarha bio je vikarni episkop Stefan, rukovodilac projekta izrade mozaika akademik Manan Popov i glavni umetnik mozaika u Hramu Svetog Save Nikolaj Muhin. Razgovarano je o napretku radova na ukrašavanju Hrama Svetog Save na Vračaru.

Sagovornici su se saglasili da je 2019. godina od izuzetnog značaja za jačanje nacionalnog duha i srpskog kulturnog identiteta, a da je proslava 800 godina od nastanka prve Srpske arhiepiskopije jubilej kojem treba pokloniti izuzetnu pažnju. Predsednik Vučić je naglasio da će tim povodom Srbija pomoći da se radovi na Hramu okončaju.

Navodi se da je tokom razgovora bilo reči o svim drugim važnim pitanjima koja povezuju državu i Crkvu, te da je patrijarh podržao napore predsednika Vučića čiji je cilj nacionalno, kulturno i ekonomsko podizanje Srbije i poželeo mu uspeh u daljem radu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala