Ruski mozaik u punom sjaju: Blistava kupola Hrama ušla u istoriju (foto)

© AP Photo / Darko VojinovićDetalj prelepe kupole Hrama Svetog Save
Detalj prelepe kupole Hrama Svetog Save - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i brojni vernici bili su oduševljeni velikim mozaikom na centralnoj kupoli Hrama Svetog Save. Ovo je i prvi put da šira javnost vidi detalje prelepog mozaika.

© Tanjug / Dimitrije GollUređenje kupole Hrama Svetog Save na Vračaru predstavlja jedan od najvećih projekata mozaičkog dekorisanja krivolinijskog prostora u svetu.
Uređenje kupole Hrama Svetog Save na Vračaru predstavlja jedan od najvećih projekata mozaičkog dekorisanja krivolinijskog prostora u svetu. - Sputnik Srbija
Uređenje kupole Hrama Svetog Save na Vračaru predstavlja jedan od najvećih projekata mozaičkog dekorisanja krivolinijskog prostora u svetu.
© Tanjug / Dimitrije GollUkupna površina je 1.248 kvadratnih metara. Na izradi centralne kompozicije „Vaznesenje Hristovo“, koja ukrašava kupolu Hrama, radilo je 70 ruskih i srpskih umetnika.
Ukupna površina je 1.248 kvadratnih metara. Na izradi centralne kompozicije „Vaznesenje Hristovo“, koja ukrašava kupolu Hrama, radilo je 70 ruskih i srpskih umetnika. - Sputnik Srbija
Ukupna površina je 1.248 kvadratnih metara. Na izradi centralne kompozicije „Vaznesenje Hristovo“, koja ukrašava kupolu Hrama, radilo je 70 ruskih i srpskih umetnika.
© Sputnik / Radoje PantovićHram Svetog Save na Vračaru je jedan od glavnih spomenika arhitekture u Srbiji i jedan od najvećih pravoslavnih hramova u svetu. Izgrađen je na mestu gde su osmanlijske vlasti 1594 godine spalile mošti Svetoga Save.
Hram Svetog Save na Vračaru je jedan od glavnih spomenika arhitekture u Srbiji i jedan od najvećih pravoslavnih hramova u svetu. Izgrađen je na mestu gde su osmanlijske vlasti 1594 godine spalile mošti Svetoga Save. - Sputnik Srbija
Hram Svetog Save na Vračaru je jedan od glavnih spomenika arhitekture u Srbiji i jedan od najvećih pravoslavnih hramova u svetu. Izgrađen je na mestu gde su osmanlijske vlasti 1594 godine spalile mošti Svetoga Save.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala