Asad sa ruskom delegacijom o promeni ustava

© AP Photo / SANAPredsednik Sirije Bašar Asad
Predsednik Sirije Bašar Asad - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Sirije Bašar el Asad razgovarao je danas sa ruskom delegacijom, na čelu sa specijalnim izaslanikom predsednika Rusije Aleksandrom Lavrentjevom, o rezultatima četvorostranog samita koji je održan Istanbulu i formiranju ustavne komisije u Siriji, saopštila je pres-služba sirijskog lidera.
Predsednik Sirije Bašar Asad - Sputnik Srbija
Asad: Zapad i dalje pokušava da nametne Sirijcima svoju volju

„Lavrentjev je tokom sastanka preneo Asadu rezultate četvorostranog samita u Istanbulu i napora Moskve i svih regionalnih i međunarodnih igrača kako bi došlo do prevazilaženja poteškoća na putu postizanja napretka na političkom planu, što će pre svega pomoći da se završi rat u Siriji“, saopštila je pres-služba sirijskog predsednika.

Asad je primetio značajne napore ruske strane i predsednika Rusije Vladimira Putina lično kako bi došlo do „neutralizacije“ stranog mešanja u poslove Sirije, navodi se u saopštenju.

„Tokom sastanka je bilo reči o formiranju komisije koja će se baviti diskusijom o sadašnjem ustavu. Postoji sporazum o nastavku zajedničkog rada Rusije i Sirije za prevazilaženje prepreka koje stoje na putu formiranja komisije“, saopštila je Asadova pres-služba.

Na sastanku 27. oktobra u Istanbulu, lideri Turske, Rusije, Francuske i Nemačke složili su se da je neophodan nastavak odlučne borbe protiv terorizma i preduzimanje svih mera u pravcu uspostavljanja trajnog prekida sukoba, koji će u Siriji poštovati sve strane. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala