Nadal odustao od Pariza, Đoković ponovo broj jedan!

© AP Photo / Andrew CouldridgeRafaerl Nadal i Novak Đoković
Rafaerl Nadal i Novak Đoković - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rafael Nadal je odustao od Mastersa u Parizu, što znači da će Novak Đoković ponovo biti najbolji teniser sveta na narednoj ATP listi.

Novak Đoković - Sputnik Srbija
Đoković: Da li je moguće ponoviti veliki Gren slem? Da!
Španac se još nije oporavio od povrede kolena i pred duel sa Fernandom Verdaskom je morao da odustane od turnira. To automatski znači da će od narednog ponedeljka srpski teniser Novak Đoković ponovo biti na vrhu sveta, javlja B92.

Novak u trenutnom stanju ima 7.535 bodova, dok je Nadal izgubio 170 i na narednoj ATP listi imaće 7.490 bodova. Ma šta uradio u trećem kolu protiv Damira Džumhura, Đoković će biti prvi teniser sveta.

Srpski teniser je poslednji put prvi na svetu bio 31. oktobra 2016. godine, što znači da je prošlo tačno dve godine od tog momenta.

U tom periodu, Novak je prošao kroz veoma težak period, sredinom 2017. godine je morao da se povuče zbog povrede lakta, a kada se vratio na teren početkom ove godine, nije izgledao dobro.

Usledila je operacija, potom mučenje da pronađe pravu formu, a onda je od Vimbldona opet onaj stari. Osvojio je poslednja dva gren slema, kao i masters u Šangaju i sada je ponovo na pravom putu.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala