Đoković: Da li je moguće ponoviti veliki Gren slem? Da!

© Sputnik / Aleksandar MilačićNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija
Pratite nas
Najbolji srpski teniser Novak Đoković, sa terena „TC Novak“ u Beogradu, kreće u juriš na sam vrh ATP liste. Prva destinacija je turnir u Šangaju, na koji kreće već u četvrtak. Posle treninga, obratio se novinarima i rekao da druženje sa Federerom na „Lejver kupu“, gde su igrali prvi put zajedno u dublu, neće umanjiti njihovo veliko rivalstvo.

„To je bilo jedno jedinstveno iskustvo. Baš sam se radovo što ću igrati dubl sa njim. Imali smo prilike kao nikada pre da se bolje upoznamo. Što se tiče našeg rivalstva, tu se neće mnogo toga promeniti. Ova priča će osnažiti naš odnos, još više poštovanja imam prema njemu, a verujem da je i njemu bilo interesantno. Kada sledeći put budemo igrali jedan protiv drugog, sigurno neće biti ’puštanja‘“, izjavio je Novak.

Novak Đoković - Sputnik Srbija
Sputnjik na Đokovićevom treningu (video)

Na pitanje novinara koji je to trenutak koji je bio preloman za novi preokret u ovoj godini i put ka vrhu, Đoković je odgovorio: 

„Ako već moram da odaberem jedan trenutak, jednu tačku, onda je to meč četvrtfinala Rolan Garosa. Posle toga sam otišao na planinarenje, boravio u prirodi sa ženom. Iskoristio sam tih nekoliko dana i posle toga se sve složilo. Igrao sam finale Kvinsa, osvojio Vimbldon, Sinsinati, Ju-Es open. To je zaista jedan veliki nalet.“

© Sputnik / Aleksandar MilačićNovak Đoković na treningu u Beogradu
Novak Đoković na treningu u Beogradu - Sputnik Srbija
Novak Đoković na treningu u Beogradu

Nole podseća da je nekoliko meseci nakon operacije imao poteškoća da uspostavi sigurnost na terenu.

„Promenio sam način servisa, promenio reket, promenio tim. A usledio je veći broj poraza, nego pobeda, na šta kroz karijeru nisam navikao. I onda se, naravno, zapitate da li je to što radite ispravno. Imate dileme, dvoumite se za svaku odluku… Ali kroz sve to sam naučio mnogo više o sebi i kako da se nosim sa tim do kraja karijere, za koji ne znam kada će doći.“

Đoković je otkrio i sa koliko optimizma i želje ulazi u naredni period i koji su mu ciljevi.

„Imam i dalje puno želje i volje da igram tenis na vrhunskom nivou. Deo mene je uvek znao da ću se vratiti. Ne volim tu reč. Ne volim da se vraćam, nego da stvaram novo. Da li ću ponovo osvajati Gren slemove? Da mi je neko rekao u maju ove godine da ću se boriti za prvo mesto, ne bih mu verovao, ali eto… Rezultati su doveli do toga. Imam samopouzdanja… Svi upoređuju uspehe sa 2015. godinom i pitaju se da li je moguće osvojiti četiri Gren slema, kao tada. Očigledno da jeste. Da li verujem da mogu to da ponovim? Da! U suprotnom ne bih igrao. Vera je uvek nešto čega se pridržavam, čemu se vraćam i ono što me je nosilo do svih ovih pobeda“.

Kraj godine se bliži. Već je poznato da će Đoković preskočiti turnir u Pekingu. Prva destinacija je Šangaj i novi napad na titulu. Šanse da godinu ponovo završi kao prvi teniser nisu male. Kako igra i trenira u poslednjih nekoliko meseci, prvo mesto mu neće izmaći. Da li do kraja ove ili početkom sledeće godine, nije mnogo ni bitno. Sa ovakvim ambicijama i motivom dometi Đokovića su daleko veći od prvog mesta.

To je ispisivanje novih stranica istorije tenisa. Kalendarski Gren slem? Što da ne…

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala