Cipras: Pažljivo pratim šta se dešava u Sobranju, danas je ključni dan

© /Alkis KonstantinidisGrčki premijer Aleksis Cipras
Grčki premijer Aleksis Cipras - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zvanična Atina sa velikim interesovanjem prati današnje događaje u makedonskom Sobranju, izjavio je u Briselu grčki premijer Aleksis Cipras i dodao da je reč o značajnom danu za Prespanski sporazum, te da makedonskom kolegi Zoranu Zaevu želi uspeh, javila je MIA.
Sa protesta protiv referenduma u Makedoniji - Sputnik Srbija
Sobranje potvrdilo ustavne promene, Makedonija menja ime

„Danas je ključan dan za Prespanski sporazum jer će Sobranje prvi put glasati, a od tog glasanja zavisi da li će biti započet proces o reviziji ustava“, rekao je Cipras.

„Mi sa velikim interesom pratimo poslednja dešavanja u susednoj državi“, dodao je grčki premijer, koji, kako je rekao, želi da se pokrene proces ustavne revizje jer je to jedini način da Makedonija napreduje i da se priključi EU i NATO-u.

„Zaista želim uspeh Zoranu Zaevu“, rekao je.

Cipras je ponovio da će preuzeti resor spoljnih poslova u grčkoj vladi, nakon ostavke ministra Nikosa Kocijasa da bi, kako je rekao, obezbedio uspešnju primenu Prespanskog sporazuma.

„Naša vlada je imala dve velike pobede: prva je izlazak iz ekonomske krize, koja bi trebalo da bude završena konsolidovanjem političke stabilnosti u narednom periodu, a druga je Prespanski sporazum, koji unapređuje vodeću ulogu naše zemlje na Balkanu“, naveo je Cipras i dodao da je odlučan da nijednu od tih pobeda neće žrtvovati.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala