Koalicija SAD izvela 14 napada na DAEŠ u sirijskom Dejr el Zoru

© Sputnik / Mihail Alaeddin / Uđi u bazu fotografijaPogled na oblast Džafra u Dejr el Zoru gde se nastavljaju borbe između sirijske vojske i terorista DAEŠ-a
Pogled na oblast Džafra u Dejr el Zoru gde se nastavljaju borbe između sirijske vojske i terorista DAEŠ-a - Sputnik Srbija
Pratite nas
Arapsko-kurdski odredi Sirijskih demokratskih snaga saopštili su u subotu da je međunarodna koalicija na čelu sa SAD u protekla 24 sata izvela 14 vazdušnih napada u oblasti grada Hadžin u provinciji Dejr el Zor na jugoistoku te zemlje.
Teritorija vojne akademije u Alepu koji je sirijska vojska oslobodila od terorista - Sputnik Srbija
Državna duma: Primena belog fosfora u Siriji zahteva pažnju UN

Sirijska agencija SANA saopštila je ranije, pozivajući se na lokalne izvore, da je međunarodna koalicija upotrebila zabranjeni beli fosfor prilikom napada na grad Hadžin. Kasnije je televizijski kanal „Ikbarija“ saopštio da je u napadu avijacije međunarodne koalicije bilo žrtava i ranjenih među civilima. 

U saopštenju koje su na svom sajtu objavile Sirijske demokratske snage navedeno je da su teroristi DAEŠ-a iskoristili peščanu oluju u oblasti Baguz, kako bi napali njihove pozicije. Teroristi su napali i oblast Bahra, kao i izbeglički kamp Hadžin.

„Teroristi su zarobili nekoliko civila i odvezli ih u oblasti koje su pod njihovom kontrolom“, navedeno je u saopštenju. 

Koalicija je, prema saopštenju Sirijskih demokratskih snaga, bombardovala položaje terorista u oblastima Hadžin i Baguz. 


Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala