Brnabićeva odgovorila Tačiju: Okanite se centralne Srbije

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZIC / bbPremijerka Srbije Ana Brnabić
Premijerka Srbije Ana Brnabić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je danas predstavnicima privremenih vlasti u Prištini da prestanu da pričaju o Preševu, Bujanovcu i Medveđi i da se okanu centralne Srbije i istakla da treba da se razgovara o tome da li možemo da dođemo do kompromisa, koji bi obezbedio dugoročnu normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.

Brnabićeva je time odgovorila na tvrdnju kosovskog predsednika Hašima Tačija da je dobio podršku predsednika Francuske Emanuela Makrona, da Beograd i Priština što pre postignu obavezujući sporazum sa „realnom mogućnošću korekcije granice, što podrazumeva pripajanje Preševa, Medveđe i Bujanovca teritoriji Kosova“.

Ona je rekla da tu izjavu i ne može nešto naročito da komentariše, jer su Tačijeve izjave, kao i drugih predstavnika prištinskih vlasti, svaki dan drugačije i u međusobnoj suprotnosti.

Hašim Tači - Sputnik Srbija
Tači: Makron podržao sporazum Beograda i Prištine uz korekciju granice

Time se, kako je rekla, pokazuje kao istina ono što je i sama govorila za prištinske vlasti — da mi nemamo sa druge strane stola nekoga sa kim možemo da razgovaramo, a da možemo da očekujemo da će uraditi ono što kaže.

„Molim da prekinu da pričaju o Preševu, Bujanovcu i Medveđi, zato što to nema nikave veze sa životom i molim da se ne ide dalje na teritoriju centralne Srbije“, rekla je Brnabićeva.

Poručila je da Srbija jeste i biće fleksibilna, strpljiva i tolerantna, ali da sve ima svoj kraj.

„Molim vas da se okanete centralne Srbije i da razgovaramo o tome da li možemo da imamo kompromis koji može da obezbedi dugoročnu harmonizaciju odnosa Beograda i Prištine.

Podvukla je da su vrhovne vrednosti Srbije sloboda i mir i da ćemo se mi truditi da zadržimo mir šta god da se dešavalo, ali da ne treba dalje da se priča o teritorijama centralne Srbije.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala