Srbija će u Savetu Evrope tražiti ukidanje sankcija Rusiji

© Sputnik / Radoje PantovićMaja Gojković i Vjačeslav Volodin na Groblju oslobodilaca Beograda
Maja Gojković i Vjačeslav Volodin na Groblju oslobodilaca Beograda - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srbija će u okviru Saveta Evrope dokazivati da treba ukinuti sankcije ruskim poslanicima, izjavila je predsednica srpskog parlamenta Maja Gojković.
Sala za sednice Saveta Evrope u Strazburu - Sputnik Srbija
Savet Evrope traži novac od Rusije

„U Savetu Evrope nastavljamo da insistiramo da ne treba uključivati poslanike u spisak sankcija. Oni se ne mogu kažnjavati, jer to obesmišljava njihov rad“, rekla je Gojkovićeva na sastanku u turskoj Antaliji sa predsednikom Državne dume Vjačeslavom Volodinom na marginama trećeg Zasedanja predsednika parlamenata država Evroazije.

Prema rečima predsednice parlamenta Srbije, to je stav kojeg će se Beograd i dalje držati. To je stav koji je u interesu i Rusije, dodala je ona.

Volodin je naglasio da kontakti na liniji parlamenta između Rusije i Srbije omogućavaju razvoj političkog dijaloga dveju zemalja. On je podsetio da je od 21. do 23. oktobra planirana poseta delegacije na čelu sa Majom Gojković Moskvi radi učešća na trećoj sednici Komisije o saradnji između Državne dume i Narodne skupštine Srbije. U okviru te posete Gojkovićeva bi trebalo da se obrati ruskom parlamentu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala