Savet Evrope traži novac od Rusije

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaSala za sednice Saveta Evrope u Strazburu
Sala za sednice Saveta Evrope u Strazburu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Generalni sekretar Saveta Evrope Turbjorn Jagland izjavio je da će uraditi sve što zavisi od njega kako bi pokušao da reši problem sa uplatom doprinosa Rusije u budžet organizacije. On je podsetio da rok za uplatu ističe 30. juna 2018. godine.
Rusija, Eu , Britanija - Sputnik Srbija
Nezapamćen diplomatski rat može da počne: Protiv Rusije ujedinjena — laž

„Ne znam šta će se desiti do 30. juna. Međutim, ja ću uraditi sve što od mene zavisi da se reši taj problem“, rekao je Jagland za vreme govora u Strazburu na letnjoj sednici Parlamentarne skupštine Saveta Evrope.

Generalni sekretar je podsetio da je, kako bi objasnio Rusiji da treba da plaća svoj doprinos, boravio u Moskvi gde je razgovarao na najvišem nivou.

Međutim, ruski MIP smatra da je za rešavanje problema sa dugom potrebno vratiti ruskoj delegaciji u PASE sve nadležnosti.

Zamenik šefa diplomatije Rusije Aleksandar Gruško naglasio je da je „problem bio stvoren zbog neodgovornog ponašanja nekih delegacija u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope i postoji od 2014. godine“.

Rusija je nastavila da uplaćuje svoj doprinos u budžet, nadajući se na pozitivno rešenje pitanja, ali to nije usledilo. U vezi s tim, 2017. godine je bila doneta odluka da se taj iznos zamrzne kako bi se stvorio dodatni impuls za rešavanje tog pitanja, dodao je Gruško, naglasivši da do danas problem nije rešen.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala