Vučić s regionalnom direktorkom Svetske banke: Srbija primer uspešnih ekonomskih reformi

© Tanjug / Rade PrelićLinda Van Gelder i Aleksandar Vučić
Linda Van Gelder i Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tokom razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, regionalna direktorka Svetske banke za Zapadni Balkan, Evropu i Centralnu Aziju Linda van Gelder konstatovala je da je Srbija primer uspešno sprovedenih ekonomskih reformi posle najteže situacije u istoriji srpske ekonomije.
Komercijalna banka - Sputnik Srbija
Slučaj Komercijalna banka — čiju kuću čuva „čuvarkuća“

Zahvaljujući teškim reformama koja je sprovela u prethodnom periodu, Srbija je izašla iz teške krize i beleži dobre fiskalne rezultate, prenosi Tanjug.

Sagovornici su zaključili da će Svetska banka zajednički raditi sa Vladom Srbije na daljem unapređenju konkurentnosti srpske ekonomije, reformi državnih preduzeća, unapređenju javne administracije i promociji E-uprave, ali kao najvažniji zadatak naveli su pomoć u upravljanju javnim investicijama i unapređenju implementacije strateških projekata.

Zaključeno je i da će, kao što je to bio slučaj u prethodnih pet godina, bliska saradnja biti nastavljena i da Svetska banka ostaje glavni partner Srbije u sprovođenju reformi u Srbiji.

Kako je saopštila pres-služba predsednika Srbije, Vučić je zahvalio na kontinuiranoj podršci i pomoći koja se pruža Srbiji, a Linda van Gelder je najavila da će Svetska banka, u okviru Agende novog rasta, analizirati srpski model rasta na makro, sektorskom i mikro nivou u cilju nastavka ekonomskih reformi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala