Ukrajina proterala mađarskog konzula

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaSpomenik osnivačima Kijeva - braći Kiju, Ščeku, Horivu i njihovoj sestri Libedi na Trgu nezavisnosti u Kijevu
Spomenik osnivačima Kijeva - braći Kiju, Ščeku, Horivu i njihovoj sestri Libedi na Trgu nezavisnosti u Kijevu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mađarski konzul u ukrajinskom gradu Beregovu, u Zakarpatskoj oblasti, proglašen je za personu non grata, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Ukrajine.
Ministri spoljnih poslova Mađarske i Rusije, Peter Sijarto i Sergej Lavrov, na konferenciji za medije u Moskvi - Sputnik Srbija
Rusija i Mađarska zabrinute zbog politike Kijeva o ukrajinizaciji

„Ambasadoru Mađarske u Ukrajini je uručena nota sa informacijom da mađarski konzul u gradu Beregovu mora da napusti teritoriju Ukrajine u naredna 72 sata“, navodi se u saopštenju.

„Nadamo se da će se mađarska strana u budućnosti uzdržati od bilo kakvih neprijateljskih koraka prema Ukrajini, a njeni zvaničnici od kršenja ukrajinskih zakona“, navodi se u saopštenju MIP-a.

Dodaje se da zvanični Kijev građane Ukrajine mađarskog porekla smatra „objedinjavajućim faktorom između dve države“. Mađarska se poziva da se i ona drži te politike.

Ranije su ukrajinske vlasti izrazile nezadovoljstvo zbog toga što Konzulat Mađarske izdaje mađarske pasoše ukrajinskim građanima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala