Dodik: U BiH 40 Britanaca, u NVO i medije uloženo 40 miliona maraka

© Sputnik / Aleksandar MilačićPredsednik RS Milorad Dodik
Predsednik RS Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je na konferenciji za novinare zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je potencirao pitanje uplitanja stranaca u politiku BiH i dodao da je vladajuća koalicija u RS upozoravala na taj problem, ali da javnost nije bila zainteresovana za te podatke.

On je istakao da su stranci uložili oko 40 miliona maraka u rad nevladinih organizacija i pojedinih medija u BiH i da je Vlada Velike Britanije podržavala Mladena Ivanića i da to i dalje radi.

Milorad Dodik - Sputnik Srbija
EKSKLUZIVNO Dodik: Priština može da okači vojničke čizme mačku o rep (video)

Dodik je istakao da je u BiH došlo 40 Britanaca, od kojih je pet u Banjaluci gde se svaki dan bave pitanjima destabilizacije, kao što se i stara američka administracija bavi pitanjima izbora.

Predsednik Srpske je istakao da će on kao član Predsedništva BiH insistirati da se ukinu mešanje stranaca u politiku u BiH i funkcija visokog predstavnika i da se poštuje Ustav BiH, kao i da će mu na prvom mestu biti interesi Republike Srpske.

Dodik je istakao da su u toku pokušaji da se obezbedi podrška određenim licima, te da je evidentna britanska podrška srpskom članu Predsedništva BiH Mladenu Ivaniću.

„Kao član Predsedništva BiH insistiraću na ukidanju stranog mešanja, što Ivanić nije sposoban i neće da uradi, i da se dijalog između stranaca i institucija vlasti na prostoru BiH odvija u okviru standarda koji su potrebni za sve normalne zemlje, kao i da se stranci izbace iz bilo kakvog upliva i mogućnosti da se bave makro ili mikro pitanjima na nivou BiH“, rekao je Dodik.

On je naveo da strane ambasade pozivaju ljude koji su na listama i sa njima navodno demokratski razgovaraju, a u suštini im sugerišu kako da se ponašaju.

„Imamo tačne podatke kada se razgovaralo i šta je rečeno“, poručio je predsednik Republike Srpske.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala