Ivanić: Rusija protiv demonizacije Srpske

CC BY 2.0 / European People's Party / EPP Malta Congress 2017 ; 29 MarchMladen Ivanić
Mladen Ivanić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Član Predsedništva BiH Mladen Ivanić rekao je danas da je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na današnjem sastanku sa tročlanim Predsedništvom BiH jasno stavio do znanja da je Rusija za sprovođenje Dejtonskog mirovnog sporazuma, ali protiv demonizacije Republike Srpske.

On je kazao da je Rusija poručila da se neće nametati u BiH, ali da je spremna da joj pomogne u raznim segmentima, počevši od privrede.

Milorad Dodik i Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Lavrov danas u Sarajevu i Banjaluci, Dačić: razgovaraćemo i o Kosovu i Metohiji

Na sastanku članova Predsedništva BiH i Lavrova bilo je reči i o zabrani ulaska ruskom piscu Zaharu Prilepinu u BiH. Zaključeno je da će o tome razgovarati bezbednosne agencije, prenosi Kliks.

Ivanić je rekao da Lavrova poznaje od ranije i da je od ministra spoljnih poslova Rusije dobio rođendanski poklon uz poruku: „Život se nastavlja i nakon šezdesete“, preneo je Tanjug.

On je dodao da nije pozvan u Banjaluku na sastanak sa šefom ruske diplomatije i da je domaćin ruskom ministru zapravo ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak.

Na sastanku je bilo govora i o regionalnim prilikama. Ivanić je rekao da je Rusija ranije predložila da se održi sastanak četiri zemlje i to Turske, Rusije, BiH i Srbije čemu se usprotivio Bakir Izetbegović.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala