Lavrov danas u Sarajevu i Banjaluci, Dačić: razgovaraćemo i o Kosovu i Metohiji

© Kabinet predsednika RSMilorad Dodik i Sergej Lavrov
Milorad Dodik i Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov boravi danas u poseti BiH, tokom koje će posetiti Sarajevo i Banjaluku.

Lavrov je kasno sinoć doputovao u Sarajevo, a prema nacrtu Protokola posete, prvo će se sastati s članovima Predsedništva BiH, a nakon toga i s ministrom inostranih poslova BiH Igorom Crnadakom.

Milorad Dodik i Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Dodik otkrio šta će reći Lavrovu i kome se to neće svideti

U Banjaluci bi šef ruske diplomatije trebalo bude oko 15 časova, gde će obići mesto gde će se graditi srpsko-ruski centar, a nakon toga će se sastati s predsednikom RS Miloradom Dodikom, premijerkom Željkom Cvijanović i predsednikom Skupštine RS Neđeljkom Čubrilovićem.

Sa Lavrovom će se u Banjaluci sresti i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić koji je juče za Sputnjik izjavio da će to biti još jedna izuzetna prilika da se snažno afirmišu najbolji odnosi Rusije sa Srbijom i Srpskom.

Dačić je otkrio da će jedna od tema svakako biti i Kosovo i Metohija:

„Biće to prilika da gospodinu Lavrovu ponovo iznesem stav Beograda o pregovorima sa Prištinom. Naš stav je poznat, bez Ruske Federacije ne može biti ni dugoročnog i održivog rešenja za Kosovo i Metohiju. Naravno, razgovaraće se i o daljem razvoju odnosa Rusije i Srbije i Republike Srpske. Još jednom će se pokazati da Srbi u Rusiji vide velikog prijatelja", rekao je Dačić za Sputnjik.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala