Da, mi smo ti: Kako sam intervjuisala Ruse koje traži London

© RT / Uđi u bazu fotografijaGlavna urednica televizija RT i "Rusija sevodnja" Margarita Simonjan
Glavna urednica televizija RT i Rusija sevodnja Margarita Simonjan - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Osumnjičeni“ u slučaju Skripalj, Aleksandar Petrov i Ruslan Boširov, bili su veoma nervozni tokom intervjua, ispričala je glavna urednica Sputnjika i RT Margarita Simonjan.
Glavni urednik RT i Sputnjik Margarita Simonjan - Sputnik Srbija
Simonjanova intervjuisala osumnjičene u „slučaju Skripalj“

„Ne znam zašto su odlučili da mi se obrate. Bili su nervozni i mnogo su se znojili, to je tačno. Shvatam da su prvi put davali intervju. Možda su bili nervozni iz drugih razloga“, rekla je Simonjanova.

Novinarka je potvrdila da je videla pasoše muškaraca, ali su oni odbili da ih snime kamerom. Teško je reći koliko su iskreni bili njeni sagovornici, dodala je ona.

Aleksandar Petrov i Ruslan Boširov - Sputnik Srbija
EKSKLUZIVNO „Tamo smo bili jedan sat“: Prvo obraćanje optuženih za „slučaj Skripalj“ (video)

Petrov i Boširov dali su 25-minutni intervju za RT i Sputnjik, u kojem su rekli da su, između ostalog, posetili Solsberi kao turisti, da nisu znali ništa o Skripaljevima i da rade u fitnes industriji. Prema njihovim rečima, oni nisu doneli nikakve otrovne materije i čak nisu ni znali gde se nalazi kuća Skripaljevih u Solsberiju.

Poziv Petrova i Boširova

Glavna urednica Sputnjika i RT takođe je ispričala o pozivu „osumnjičenih“. Ona je istakla da u početku nije poverovala da su je nazvali Aleksandar Petrov i Ruslan Boširov.

Aleksandar Petrov i Ruslan Boširov - Sputnik Srbija
Simonjanova: Boširov i Petrov odgovorili na sva pitanja o „slučaju Skripalj“

„Oni su rekli, da, mi smo ti i ti, želeli bismo da dođem kod vas na intervju. Naravno, ne mogu da kažem da sam odmah poverovala, jer, znate, postoje i podvale i svakakve lažne situacije“, objasnila je Simonjanova na televiziji „Rusija 1“.

U sredu je ruski predsednik Vladimir Putin izjavio da su ruske vlasti već pronašle Aleksandra Petrova i Ruslana Boširova, koje britansko tužilaštvo smatra odgovornim za incident u Solsberiju. On je pozvao obojicu da kontaktiraju medije i „sve ispričaju“. Simonjanova nije mogla da odgovori na pitanje koliko vremena posle Putinove izjave su je kontaktirali Petrov i Boširov.

„Ne mogu da kažem koliko je prošlo vremena, iskreno se ne sećam kada je tačno Putin to izjavio. Kada sam pročitala u vestima da je Putin to rekao, tada je već prošlo nekoliko sati, s obzirom na to gde se u tom trenutku nalazio predsednik“, istakla je ona.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala