EKSKLUZIVNO „Tamo smo bili jedan sat“: Prvo obraćanje optuženih za „slučaj Skripalj“ (video)

© RTAleksandar Petrov i Ruslan Boširov
Aleksandar Petrov i Ruslan Boširov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Aleksandar Petrov i Ruslan Boširov izjavili su u intervjuu za Sputnjik i RT da su to njihova prava imena i potvrdili da su oni snimljeni na fotografijama koje je Britansko državno tužilaštvo objavilo u optužbi da su učestvovali u trovanju Skripaljevih u Solsberiju, ali su negirali da su umešani u taj incident.

Prema njihovim rečima, oni ni ne znaju gde se nalazi kuća Skripaljevih u Solsberiju.

„Možda smo prolazili tuda“, odgovorili su glavnoj i odgovornoj urednici Sputnjika i RT-a Margariti Simonjan u ekskluzivnom intervjuu. Oni su istakli da su u Solsberiju bili turistički, kao i da su im prijatelji savetovali da obiđu to mesto.

​„To je turistički grad, tamo se nalazi poznata crkva, kao i druge znamenitosti. Tamo smo stigli 4. marta kako bi smo obišli to mesto jer je otoplilo, i u Soslberiju smo bili ukupno sat vremena. Inače, naš originalan plan je bio da dođemo u London i da se provedemo“, naveli su oni.

Upitani o „slučaju Skripalj“, Boširov i Petrov su rekli da nisu znali ništa o Sergeju i njegovoj ćerki Juliji, sve dok o tome nisu počeli da pišu mediji.

„Ja ništa ne znam o njima, nikada to prezime nisam ni čuo sve dok nam se nije desio ovaj košmar. Ništa nisam znao o njima pre toga“, rekao je Boširov, što je posle potvrdio i Petrov.

Oni su takođe naglasili i da uz sebe nisu imali nikakve bočice parfema, jer britanska policija sumnja da se u njima nalazila otrovna supstanca i tvrde da je to i bio slučaj, sigurno bi te bočice izazvale sumnju prilikom carinske kontrole.

Aleksandar Petrov i Ruslan Boširov - Sputnik Srbija
Simonjanova: Boširov i Petrov odgovorili na sva pitanja o „slučaju Skripalj“

Petrov i Boširov su kazali i da, nakon što je britansko tužilaštvo objavilo izveštaj u kojem se oni optužuju za umešanost u incident, nisu znali kuda da idu, da li u policiju ili u ambasadu Velike Britanije ili u Federalnu službu bezbednosti Rusije (FSB), dodavši da su se medijima javili nakon što su čuli poziv ruskog predsednika Vladimira Putina da to učine.

Sada su, kako kažu, veoma uplašeni da uopšte izađu na ulicu jer se pribojavaju za svoje živote i živote svojih porodica. „Britanske vlasti su nam uništili živote, sve su prevrnuli navrat-nanos“, rekli su.

Istakli su i da ni na koji način nisu povezani sa Glavnom obaveštajnom upravom Rusije (GRU), već da se bave preduzimačkim poslovima, odnosno da se bave proizvodima za sportsku ishranu.

Izrazili su nadu i da će britanske vlasti pronaći prave počinioce ovog incidenta u Solsberiju. „Nadam se da će se pronaći rešenje, da će se potom i izviniti zbog svega što su učinili, kako bi nam se makar malo promenio život“, istakao je Boširov i dodao da je celokupna situacija neverovatna koincidencija.

Dodali su i da bi voleli kada bi mogli da se određeno vreme povuku sa medijske scene, i istakli da niko od njih nije ni priželjkivao ovoliku popularnost.

Glavni urednik RT i Sputnjik Margarita Simonjan - Sputnik Srbija
Simonjanova intervjuisala osumnjičene u „slučaju Skripalj“

Simonjanova o intervjuu

Inače, Simonjanova je nakon intervjua ispričala da su Boširov i Petrov odbili da intervju snime u studiju, već da su insistirali da to bude sprovedeno u njenom ličnom kabinetu.

„Rekli su da će doći isključivo u moj kabinet i da ih snima samo jedna kamera. Uspeli smo da ih ubedimo da ipak budu dve kamere prisutne. Taikođe, odbili su da odgovaraju na bilo kakva pitanja koja bi se ticala njihovog okruženja, biznisa, prijatelja ili bilo čega što bi novinarima dalo mogućnost da nastave da kopaju“, rekla je.

Simonjanova je navela i da nisu želeli da pokažu njihove pasoše pred kamerama, iako su pokazali tu jaknu koja se vidi na fotografiji.

„Oni izgledaju prilično sportski, imaju moderne frizuzre i brade. Jedan od njih, Petrov, po svemu sudeći bavi se bodibildingom. To se može videi i iz intervjua. Jedan puši, a drugi ne“, dodala je.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala