Simonjanova: Boširov i Petrov odgovorili na sva pitanja o „slučaju Skripalj“

© AP Photo / Metropolitan Police Aleksandar Petrov i Ruslan Boširov
Aleksandar Petrov i Ruslan Boširov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Glavna i odgovorna urednica agencije Sputnjik i televizije RT Margarita Simonjan izjavila je da su Aleksandar Petrov i Ruslan Boširov, koje je britansko državno tužilaštvo optužilo za napad nervnim agensom u Solsberiju, odgovorili na sva pitanja o slučaju sa trovanjem Skripaljevih u Solsberiju.

Kako je istakla, ispričali su joj sve u detalje čime se bave u životu i pokazali joj lične dokumente rekavši da nemaju pasoše sa kojim bi mogli da putuju u inostranstvo.

Glavni urednik RT i Sputnjik Margarita Simonjan - Sputnik Srbija
Simonjanova intervjuisala osumnjičene u „slučaju Skripalj“

Dodala je i da ih nije tražila lično, već da su je sami pozvali. „Ja ih nisam tražila, oni su me lično pozvali na mobilni telefon. Moram da kažem da broj mog mobilnog znaju svi, čak i kuriri koji mi donose cveće za 8. mart“, rekla je.

Simonjanova je navela i da Petrov i Boširov nisu želeli da daju intervju nikom drugom, jer, kako su joj preneli, nju poznaju sa društvenih mreža i zbog toga joj veruju.

Dodala je i da je intervju urađen na ruskom jeziku, kao i da se trenutno prevodi na druge jezike kako bi bio objavljen široj javnosti. Takođe, istakla je i da je sigurna da su to baš oni, jer njihovi likovi i podaci iz njihovih ličnih dokumenata odgovaraju opisu koji je predstavilo britansko tužilaštvo.

Britansko državno tužilaštvo je 5. septembra saopštilo da su dvojica ruskih državljana, Aleksandar Petrov i Ruslan Boširov, optuženi u „slučaju Skripalj“ za napad nervnim agensom u Solsberiju. 

Tužilaštvo je objavilo njihove fotografije i saopštilo da su objavljene poternice za njihovo hapšenje. Britanska premijerka Tereza Mej tvrdi da su dvojica osumnjičenih agenti Glavne obaveštajne uprave Rusije (GRU).

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala