Rusija oprema sirijske aerodrome

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaBuk-M2E
Buk-M2E - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski koncern vazdušno-kosmičke odbrane „Almaz Antej“ planira da isporuči visokotehnološke sisteme na tri sirijska aerodroma, a isporuka bi mogla da počne sledeće godine, rekao je za Sputnjik zamenik generalnog direktora „Almaz Anteja“ Aleksandar Vedrov.
Američka vojska - Sputnik Srbija
Amerika poslala dodatne snage u Siriju

„To su pre svega aerodromi u Damasku, Latakiji i Alepu. I ostali će dobiti (opremu) kako se budu oslobađali“, rekao je Vedrov na marginama 60. Međunarodnog sajma u Damasku.

Prema njegovim rečima, planirano je da bude isporučen „čitav spektar savremene opreme za bezbedni vazdušni saobraćaj, uključujući radare, sisteme za meteorologiju i sisteme za organizaciju vazdušnog saobraćaja“.

Ove godine, prema tvrdnjama Vedrova, kompanija planira da sprovede ispitivanje na teritoriji aerodroma, kako bi se razumelo šta je od opreme potrebno. Isporuke bi mogle da počnu već naredne godine.

Osim toga, kako je naveo zamenik generalnog direktora „Almaz Anteja“, kompanija vodi pregovore sa Radio-televizijom Sirije o isporukama sistema za digitalnu televiziju.

Ranije je saopšteno da „Almaz Antej“ učestvuje na 60. Međunarodnom sajmu u Damasku koji se održava u Siriji od 6. do 15. septembra.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala