Rusija: Optužbe Tereze Mej — otvorena dezinformacija

© Sputnik / Vladimir Pesnya / Uđi u bazu fotografijaRusko ministarstvo spoljnih poslova
Rusko ministarstvo spoljnih poslova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Optužbe britanske premijerke Tereze Mej da Rusija nije želela da sarađuje po pitanju istrage trovanja u Velikoj Britaniji je otvorena dezinformacija, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.
Savet bezbednosti UN glasa o rezoluciji o sankcijama Severnoj Koreji - Sputnik Srbija
London predstavio „dokaze“ o trovanju Skripaljevih u UN (video)

Pored toga, kako je istakla, klasičan primer dezinformacije je i to što je London objavio fotografije i imena ljudi koji su navodno umešani u te incidente.

„Izjava Tereze Mej je imala neprihvatljiv tonalitet i sadržala je optužbe bez mogućnosti da Rusija odgovori na njih. Na mnogobrojne zahteve koje je Moskva uputila Londonu nije stigao nijedan zvaničan odgovor. Upravo iz tog razloga, kada je Tereza Mej rekla da je Rusiji predlagano da odgovori na određena pitanja i da se opravda, te da se Moskva ponela nekonstruktivno i da je lagala — to ne samo da nije istina, već je reč o klasičnoj dezinformaciji“, kazala je Zaharova na brifingu u Moskvi.

Zaharova je istakla i da najveću korist, kada je reč o provokacijama u Solsberiju i Ejmsberiju, imaju upravo Britanci, ali i Amerikanci.

„Moskva računa na to da će London, u nekom trenutku, ipak pokrenuti dijalog sa Moskvom po pitanju istrage o incidentima sa trovanjem u Velikoj Britaniji. Trenutno taj dijalog više izgleda kao monolog koji vodi sama Moskva“, dodala je.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala