London predstavio „dokaze“ o trovanju Skripaljevih u UN (video)

© AP Photo / Mary AltafferSavet bezbednosti UN glasa o rezoluciji o sankcijama Severnoj Koreji
Savet bezbednosti UN glasa o rezoluciji o sankcijama Severnoj Koreji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija održao je sednicu u sedištu u Njujorku dan nakon što je britanska policija objavila nove informacije o istrazi o trovanju Skripalja.

Stalna predstavnica Velike Britanije u Ujedinjenim nacijama, Karen Pirs, smatra da London ima „čiste dokaze“ o umešanosti Rusije u incident u Solsberiju.

Ona je istakla da je Velika Britanija dobila evropski nalog za hapšenje dvojice ruskih državljana koji su navodno odgovorni za trovanje bivšeg ruskog obaveštajnog agenta Sergeja Skripalja u Solsberiju.

„Ovaj dokaz je dovoljan da naša nezavisna tužilaštva podnesu krivične prijave u vezi sa napadom u Solsberiju i izdaju evropski nalog za hapšenje“, rekla je Pirsova. „Što se tiče ova dva lica, dobili smo evropski nalog za hapšenje i uskoro ćemo izdati crvenu poternicu Interpola“.

Pirsova je dodala i da će Velika Britanija razmotriti proširenje sankcija protiv Rusije u svetlu novih nalaza.

Aleksandar Petrov i Ruslan Boširov - Sputnik Srbija
SAD, Francuska, Nemačka i Kanada se složile sa Britanijom: Osumnjičeni Rusi su agenti

„Razgovaraćemo sa našim saveznicima o tome koji su najbolji koraci. Kao što znate, 28 zemalja i NATO su nam se pridružili u proterivanju ruskih diplomata kada se desio Solsberi“, objasnila je Pirsova.

Odgovor Rusije možete da pročitate ovde.

Britanska policija juče je objavila nove podatke o istrazi trovanja Skripaljevih, predstavljanjem fotografija i imena dvojice ruskih državljana koji su navodno pokušali da otruju Sergeja Skripalja i njegovu ćerku Juliju.

Premijerka Velike Britanije Tereza Mej takođe je rekla da je vlada zaključila da su dvojica osumnjičenih koje je imenovala policija bili oficiri ruske vojne obaveštajne službe poznate pod nazivom GRU.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala