Netanijahu pozdravlja američku odluku o ukidanju pomoći Palestincima

© REUTERS / Ronen Zvulun/File PhotoSa izraelskim premijerom Benjaminom Bibijem Netanjahuom, Žamboki je radio deset godina. Pamti ga kao izvrsnog privrednika i prodornog čoveka koji je izraelsku industriju nameštaja uveo na američko tržište.
Sa izraelskim premijerom Benjaminom Bibijem Netanjahuom, Žamboki je radio deset godina. Pamti ga kao izvrsnog privrednika i prodornog čoveka koji je izraelsku industriju nameštaja uveo na američko tržište. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izraelski premijer Benjamin Netanijahu pozdravio je danas odluku Sjedinjenih Američkih Država da ukinu sredstva Agenciji UN za humanitarnu pomoć i rad, koja su namenjena palestinskim izbeglicama.
Predsednik Palestine Mahmud Abas i predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Abas Putinu: Izraelsko naseljavanje najveći problem Palestine

Netanijahu je rekao da je Izrael primio stotine hiljada Jevreja proteranih iz njihovih domova na Bliskom istoku i Evropi.

Sredstva SAD treba da budu iskorišćena da se pomogne oporavak izbeglica, rekao je Netanijahu i dodao da je broj izbeglih mnogo manji nego što to pokazuju podaci Agencije, prenosi AP.

Američki Stejt department ranije je saopštio da je Vašington Agenciji potpuno ukinuo sredstva, navodeći da je u tome bilo puno propusta, prenosi Tanjug.

Juče je Evropska unija ponovo zatražila od SAD da razmotre tu odluku i naglasila značaj neprestane međunarodne podrške tom programu koji vodi škole za više stotina palestinske dece širom palestinskih teritorija, Jordana, Libana i Sirije.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala