Abas Putinu: Izraelsko naseljavanje najveći problem Palestine

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Palestine Mahmud Abas i predsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Palestine Mahmud Abas i predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Palestinski predsednik Mahmud Abas rekao je na sastanku sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Moskvi da je izraelsko naseljavanje trenutno glavni problem Palestinaca i da je to pitanje veoma opasno.

On je takođe rekao i da su odnosi Palestine i SAD daleko od idealnih. „Pokušavamo da upotrebimo sve moguće načine da se suprotstavimo akcijama Izraela“, rekao je Abas.

Palestinski predsednik Mahmud Abas govori na zasedanju Centralnog saveta Palestine u Ramalahu - Sputnik Srbija
Abas: Trampov plan je šamar

Palestinski predsednik ističe da se Bliski istok i Palestina danas suočavaju s teškim vremenima, što pre svega znači, kako je objasnio, pokušaje i planove Izraela o novim naseljavanjima.

Palestina je, rekao je, veoma zabrinuta zbog tog problema jer su hiljade ljudi primorane da paze da izraelsko rukovodstvo ne sprovede svoje planove.

Ukazavši da su odnosi Palestine sa SAD daleko od idealnih, Abas je Putinu rekao da su Palestinci prekinuli sve kontakte sa Amerikancima.

„To je povezano sa činjenicom da Amerikanci pokušavaju da primene takozvani sporazum veka, i mi verujemo da je preseljenje ambasade SAD u Izraelu u Jerusalim prvi korak ka primeni tog plana“, istakao je palestinski predsednik i dodao da je Vašington odlučio da pitanje palestinskih izbeglica skine sa dnevnog reda.

Putin je ocenio kompleksnost regionalne situacije i i rekao da namerava da o tome razgovara sa svim liderima Bliskog istoka.

„Znam da je situacija u regionu komplikovana, zahvalan sam vam što ste iskoristili Svetsko prvenstvo u fudbalu da doputujete u Moskvu“, rekao je Putin.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala