Crnogorski mediji: Beograđanka Sara Vidak napala i policajce

© AFP 2023 / PHILIPPE DESMAZESZatvor
Zatvor - Sputnik Srbija
Pratite nas
U iskazima dva očevica incidenta u kotorskom Sudu za prekršaje koji se dogodio 14. avgusta, kada je Beograđanka Sara Vidak (20), navodno, napala sudiju tog suda Jelenu Stanišić, predočeni su novi dokazi, pišu podgoričke Dnevne novine.
Zatvor - Sputnik Srbija
Crna Gora: Hajka na Beograđanku

U tekstu se, naime, tvrdi da su svedoci na saslušanju pred nadležnim tužiocem kazali da je Vidakova nakon incidenta sa sudijom, navodno, nasrnula na službenika policije koji je prisustvovao svemu, te da ga je više puta udarila rukama u predelu lica.

Iskazi tih očevidaca i ostalih svedoka naći će se pred sudijom Osnovnog suda u Kotoru Momirkom Tešić, prenosi „Blic“.

Inače, Osnovni sud u Kotoru juče je odbio zahtev za kauciju, koju je u iznosu od 10.000 evra podneo jedan od advokata Sare Vidak, kako bi se ona branila sa slobode.

Suđenje Sari Vidak, koja se tereti za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, zakazano je za naredni petak, 31. avgust u 10 sati. Vidakova se trenutno nalazi u pritvoru.

Za delo za koje je Vidakova optužena zaprećena je kazna zatvora od tri meseca do pet godina.

Vidakova je optužena da je 14. avgusta oko podneva u prostorijama Suda za prekršaje u Kotoru napala sudiju Jelenu Stanišić, te da je sudija zadobila laku telesnu povredu.

Sudija tvrdi da ju je Vidakova fizički napala nezadovoljna epilogom prekršajnog postupka protiv njenog momka Stevana Prpe. Vidakova i njena porodica, međutim, tvrde da to nije tačno, već da je sudija ta koja je bila neprijatna prema njoj i da je Stanišićeva prva napala Vidakovu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala