Kremlj: Svi se utrkuju da kopiraju neargumentovane izjave

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaStranica društvene mreže Fejsbuk na ekranu kompjutera
Stranica društvene mreže Fejsbuk na ekranu kompjutera - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov, komentarišući izjavu „Fejsbuka“ o „mešanju“ Rusije, primetio je da se svi utrkuju da kopiraju neargumentovane izjave.
Društvene mreže - Sputnik Srbija
„Fejsbuk“ uklonio stranice „povezane sa Rusijom i Iranom“

„Videli smo ova saopštenja. Mi ne razumemo kakve veze ima ruska obaveštajna služba, odakle je to uzeo ’Fejsbuk‘, kakvi podaci i na osnovu čega su se oni zasnivali donoseći takve odluke, da to ima neke veze sa nama. Ovo saopštenje ne sadrži nikakve informacije“, odgovorio je Peskov na zahtev da komentariše stav Kremlja prema izjavi kompanije „Fejsbuk“, koja je uklonila neke grupe koje su navodno „povezane za ruskom obaveštajnom službom“.

„Ali oni se svi međusobno utrkuju da daju takve izjave koje su kao prekopirane — nema nikakvih argumenata. Ne razumemo na čemu se zasnivaju. Na isti način se i odnosimo prema takvim izjavama“, dodao je Peskov.

Američka kompanija „Fejsbuk“ je u okviru borbe protiv širenja nepouzdanih informacija na svojoj društvenoj mreži uklonila nekoliko stranica povezanih, između ostalog, i sa Rusijom i Iranom. Kompanija je saopštila da „iranski“ i „ruski“ nalozi nisu bili međusobno povezani, već su „koristili sličnu taktiku, kako bi stvorili naloge koji bi druge dovodili u zabludu ko su oni i šta rade“.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala