Sastojci:
5 patlidžana
Sos:
1 čaša oraha,
3 česna belog luka,
crvena paprika,
so,
biber,
karanfilić,
korijander,
kokošija supa.
Dekoracija:
nar ili malo zeleni.
Način pripreme:
Isecite patlidžan na parčiće debljine 0,5 centimetara. Pržite ga u većoj količini ulja, a nakon toga položite na salvete, kako bi se uklonio višak masnoće. To isto ponovite i sa crvenim paprikama.
Zatim uzmite čašu oraha i dva česna belog luka i zajedno ih izmeljite. Potom dodajte biber, so, karanfilić, korijander i pažljivo promešajte.
Dobijenu smesu nalivate jednom čašom kokošije supe. Ako želite da sos bude ređi, sipajte veću količinu supe.
Svaki patlidžan premažite sosom i uvijte ga u rolnu.
Jelo možete ukrasiti zrnima nara.
Umesto patlidžana, možete koristiti boraniju, spanać, papriku ili tikvice.