Priština presekla: Predlog za formiranje ZSO je — ludilo

© Tanjug / Zoran ŽestićLogo Zajednice srpskih opština
Logo Zajednice srpskih opština - Sputnik Srbija
Pratite nas
Avni Arifi, šef kosovske delegacije u tehničkom dijalogu Kosova i Srbije, izjavio je da su ludi i neprihvatljivi zahtevi upravljačke grupe za izradu Statuta ZSO.
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Vučić obelodanio četiri razloga zašto kosovsko pitanje mora sad da se reši

Upravljačka grupa zahteva da u taj dokument budu uključena ovlašćenja u oblasti imovine, privatizacije i privrede, kao i zahtev da obrazovanje bude deo obrazovnog sistema Srbije.

„ZSO se neće formirati dok se ne okonča dijalog o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije, niti pre epiloga ideje predsednika Kosova Hašima Tačija o korekciji granica“, rekao je Arifi za „Koha ditore“. 

Taj list piše da je Vlada Kosova ocenila kao lude zahteve iznete u zapisnicima upravljačke grupe za izradu Statusa ZSO i navela da se takve inicijative ne mogu naći u tom dokumentu. 

Među zahtevima Upravljačke grupe je i onaj za promenama Ustava Kosova, kako bi se obezbedilo da ZSO ima izvršna ovlašćenja. Kada se govori o Kosovu, u svim zapisnicima ono se naziva Kosovo i Metohija, što je u skladu sa Ustavom Srbije, ali u suprotnosti sa Ustavom Kosova, piše „Koha ditore“. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala