Maduro: Dobitnik Nobelove nagrade za mir organizovao atentat na mene

© REUTERS / VENEZUELAN GOVERNMENT TVPredsednik Venecuele Nikolas Maduro tokom pokašuja atentata dronovima u Karakasu.
Predsednik Venecuele Nikolas Maduro tokom pokašuja atentata dronovima u Karakasu. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Venecuele Nikolas Maduro je izjavio da je bivši predsednik Kolumbije Huan Manuel Santos dao naređenje da se pripremi teroristički napad na njega, javila je VTV.
Nikolas Maduro - Sputnik Srbija
Maduro pisao Kimu

Nalog za ubistvo venecuelanskog lidera je dobio venecuelanski opozicioni lider Hulio Borhes, navodi Maduro. On je bio i jedan od onih koji su „pokrenuli mehanizam za realizaciju ubistva“, dodao je predsednik Venecuele, prenosi ta televizija.

Sam Borhes koji se nalazi u Kaliforniji atentat na Madura nazvao je „farsom“. Prema njegovim rečima, incident je bio insceniran i trebalo je da bude povod za progon predsednikovih neistomišljenika.

Pokušaj atentata na Madura uz pomoć dronova napunjenih eksplozivom je izveden 5. avgusta tokom govora predsednika u Karakasu. Grupa „Flanelski vojnici“ preuzela je odgovornost za organizaciju napada i obećala je da će opet pokušati atentat na šefa države.

Huan Manuel Santos je 2016. godine dobio Nobelovu nagradu za mir „zbog napora da dođe do prekida građanskog rata koji u toj zemlji traje već pola veka“.

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala