Odlikovanje za ruskog kapetana koji je „ispratio“ američku podmornicu

© Sputnik / Igor Zarembo / Uđi u bazu fotografijaFregata Admiral Esen
Fregata Admiral Esen - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kapetanu ruske fregate „Admiral Esen“, koji je u aprilu ove godine u Sredozemnom moru otkrio i pratio američku podmornicu, moglo bi biti uručeno državno odlikovanje zbog uspešno realizovane misije, izjavio je bivši komandant Baltičke flote admiral Vladimir Valujev.

Kako je objasnio, sama činjenica da je podmornica otkrivena govori da „Esen“ raspolaže fantastičnim hidroakustičnim kompleksom, koji je u stanju da otkrije i podmornice kao što je američki „Ohajo“.

Podmornica U-34 - Sputnik Srbija
Kako morska avijacija Rusije prati strane podmornice

„Ruski brod je u periodu od dva sata pratio američku podmornicu, što je dovoljno vremena da se nekoliko puta pozicionira i nanese uslovni napad na nju. Obično se za tako nešto dodeljuje državno odlikovanje“, precizirao je Valujev.

On je podsetio i na situaciju kada je ruska podmornica pratila američku čak 12 sati u Pacifičkom okeanu, na njenom putu ka jednoj japanskoj luci.

Podsetimo, ruski brod „Admiral Esen“ je u aprilu otkrio američku podmornicu u vodama Sredozemnog mora, tokom poslednje ekspedicije ruske Crnomorske mornarice.

Ta američka podmornica bila je u sastavu američko-britanske flote kada je zapadna koalicija nanela vazdušni napad na Siriju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala