Kad Bakir slavi tatin rođendan: U amanet Aliji, da svi budu Bosanci

© Tanjug / Dimitrije GollBošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović (arhivska fotografija)
Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović (arhivska fotografija) - Sputnik Srbija
Pratite nas
Svi građani treba da se trude da budu više Bosanci, jer je to bio „amanet Aliji“, izjavio je predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović povodom godišnjice rođenja osnivača te stranke Alije Izetbegovića, prenosi Fena.
Bakir Izetbegović u Mostaru 6. februara 2018. - Sputnik Srbija
„Sad sledi borba“: Bakir najavljuje akciju protiv „manjine“ u Bosni

On je rekao i da su u Alijino vreme urađene „temeljne“ stvari za BiH, kao i da je Alija znao da „predvidi mnoge stvari“.

„U Alijino vreme je bilo loših ljudi. Kako on reče politika, odnosno vlast kvari ljude i privlači lošu vrstu ljudi. Međutim, mi čistimo SDA od takvih ljudi. Meni je važno da je onaj prvi krug ljudi oko mene čist“, rekao je Izetbegović.

Govoreći o reformi odbrane BiH, on je pohvalio izdvajanje dva odsto za modernizaciju Oružanih snaga „na putu BiH ka NATO-u“, prenosi Tanjug.

„S tim sredstvima se mogu uraditi dobre stvari. Onako kako svaki vakuum privlači vetar tako slabost privlači i susede i svakoga da pokušavaju da rešavaju stvari na vaš račun i da se eventualno osmele da silom pokušaju da završe ono što nije urađeno 1992. i 1993. godine. I za njih i za nas je dobro da je BiH jaka. Prošli put su se prevarili, pa su slomili zube od BiH, ali smo i mi jako stradali. Ne treba više nikada da se dovedemo u tu situaciju“, rekao je Izetbegović.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala