Istina o novom britanskom „ultimatumu“ Moskvi

© Sputnik / Aleks Maknoton / Uđi u bazu fotografijaAmbasada Rusije u Londonu
Ambasada Rusije u Londonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruska Ambasada u Velikoj Britaniji saopštila je da je informacija lista „Gardijan“, da će London uputiti Moskvi zahtev za izručenje dvojice ruskih državljana koji su navodno umešani u incident u Solsberiju, medijska patka sa ciljem da se „popuni“ medijska praznina.
Solsberi - Sputnik Srbija
London šalje Rusiji novi zahtev?

Kako se navodi, istovremeno cilj ovakvih medijskih navoda jeste da se zataška činjenica da London ne ispunjava svoje obaveze prema međunarodnim pravilima, pre svega kada je reč o istražnom procesu povodom pokušaja ubistva dva ruska državljanina.

Ruska Ambasada navodi da je takvih lažnih informacija, pre svega iz neimenovanih izvora, bilo do sada preko sto od trenutka kada se incident sa trovanjem Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije dogodio.

„Mi uopšte ne verujemo takvim nepotvrđenim informacijama“, navedeno je.

Nešto ranije se tim povodom oglasilo i britansko Ministarstvo inostranih poslova, ocenivši da je ta informacija najverovatnije medijska spekulacija, kao i da je istraga i dalje u toku, a sve informacije po tom pitanju može dati isključivo policija.

Podsetimo, britanski list „Gardijan“ saopštio je da Velika Britanija namerava da pošalje Rusiji zahtev za izručenje dvojice osumnjičenih zbog trovanja u Solsberiju, kao i da je tu informaciju saznao od neimenovanog izvora iz britanskih bezbednosnih službi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala