Bin Ladenova majka otkriva kako je njen sin postao radikalan i zašto je nije poslušao

© AP PhotoOsama bin Laden
Osama bin Laden - Sputnik Srbija
Pratite nas
Majka vođe terorističke organizacije Al Kaide Osame bin Ladena, Alija Ganem, rekla je da je njen sin bio dobar dečak, ali da se radikalizovao na univerzitetu.
Islamic State fighters in Syria - Sputnik Srbija
Al Kaida poziva na džihad protiv „savremenih krstaša“

„Bio je jako dobar dečak dok nije upoznao neke ljude koji su mu prilično mnogo isprali mozak u ranim dvadesetim godinama. Možete to nazvati kultom. Uvek sam mu govorila da se makne od njih. I nikad mi ne bi priznao to što radi, jer me je toliko voleo“, istakla je Ganem u intervjuu za britanski „Gardijan“.

Ona je u intervjuu, prvi put nakon 17 godina od terorističkog napada na kule bliznakinje u Njujorku, rekla da je Osama bio voljen, ali da je nekako izgubio svoj put.

„Imala sam vrlo težak život zato što je moj sin bio daleko od mene. Bio je jako dobar klinac i mnogo me je voleo“, kazala je Ganem, pokazujući njegovu fotografiju u vojnom odelu.

Ona je pokazala i fotografiju svog supruga, El Atasa, koji je odgajao i brinuo se o sva tri sina, ističući da je bio dobar čovek i da je bio dobar prema Osami koga je dobila u prvom braku, prenosi Tanjug.

Prema njenim rečima, Osama je postao pobožan već u svojim ranim dvadesetim dok je studirao ekonomiju na Univerzitetu King Abdulaziz u Džedi, gde je postao i radikalan.

Pakistanski lekar Šakil Afridi - Sputnik Srbija
Plan „dva minuta“: Amerikanci „pomažu“ čoveku koji im je locirao najvećeg neprijatelja

„Ljudi na univerzitetu su ga promenili. On je tada postao drugačiji čovek“, rekla je ona.

Prema njenim rečima, jedan od muškaraca koje je Osama upoznao bio je Abdulah Azam, član Muslimanske braće, koji je kasnije prognan iz Saudijske Arabije i koji je vremenom postao Osamin duhovni savetnik.

Kako se navodi, Ganem je godinama odbijala da govori o Osami, kao i svojoj porodici — naročito tokom dve decenije dok je njen sin važio za vođu Al Kaide.

Njihova vila se nalazi u gradu Džedi u Saudijskoj Arabiji, a porodica važi još uvek za jednu od najbogatijih u Saudijskoj Arabiji.

Bin Laden je pronađen i ubijen 2011. godine u Pakistanu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala