Putin predložio održavanje mini-olimpijade zemalja BRIKS-a

© AP Photo / Ashwini BhatiaIndijski rvači se bore na seoskom vašaru u Darmsali
Indijski rvači se bore na seoskom vašaru u Darmsali - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zemlje-učesnice BRIKS-a mogle bi da održavaju sportska takmičenja i festivale, koji bi bili prirodna osnova za približavanje njihovih naroda koji čine gotovo polovinu stanovništva planete, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na konferenciji za novinare nakon samita BRIKS-a u Južnoafričkoj Republici.
Sastanak ruskog predsednika Vladimira Putina - Sputnik Srbija
Putin: Trampov najveći plus je to što ispunjava obećanja

„Evo, premijer Indije je rekao da je to vrlo dobra ideja, jer bi bilo moguće da se organizuju sportski događaji, tako da izgledaju kao neke mini-olimpijske igre zemalja-učesnica, mini-sportski festival, na kojima bi mogle da se predstavljaju nacionalne vrste sporta malo poznate u drugim zemljama, ali bi mogli biti od interesa za narode naših država. To je apsolutno prirodna osnova koja približava milione ljudi. Čak bih rekao ne ni milione, već milijarde, imajući u vidu da stanovništvo zemalja BRIKS-a čini skoro polovinu čovečanstva“, istakao je Putin.

On je napomenuo da upravo zbog toga zemlje-učesnice BRIKS-a tako aktivno podržavaju širenje saradnje u humanitarnim oblastima. Prema Putinovim rečima, takvi događaji stvaraju „prirodnu osnovu za komunikaciju sa ljudima“.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala