Crna Gora od Mađarske dobila bodljikavu žicu

© AP Photo / Risto BožovićViktor Orban i Milo Đukanović
Viktor Orban i Milo Đukanović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Crna Gora je dobila od Mađarske bodljikavu žicu za zaštitu granice sa Albanijom od ilegalnih migranata, rekao je danas crnogorski premijer Duško Marković nakon susreta s mađarskim kolegom Viktorom Orbanom u Podgorici.
Crna Gora - Sputnik Srbija
Juče Tramp, danas guverner Mejna: Balkan ima problema, ali svi vole Crnu Goru

„Crna Gora je od Mađarske dobila bodljikavu žicu radi zaštite granice s Albanijom, odakle u poslednje vreme dolazi najviše migranata, ali za sada ne postoje razlozi za to“, rekao je Marković na zajedničkoj konferenciji za novinare, prenosi HINA.

Orban je rekao da bi balkanska izbeglička ruta trebalo da ostane zatvorena i obećao pomoć Crnoj Gori u suočavanju s problemom ilegalnih migracija.

„Kada Crne Gora brani svoje granice, ona brani i Mađarsku i celu Evropsku uniju“, rekao je Orban, javio je Tanjug.

Prema njegovim rečima, Evropa i dalje čini ozbiljne greške i ne želi da shvati da je potrebno suzdržavati se od poteza koje u Africi ili na Bliskom istoku mogu protumačiti kao „poziv“.

„EU daje dvosmislene signale. Kaže im ’ne dolazite‘, a istovremeno ih poziva. I kao rezultat toga, ljudi se dave u moru i ostaju zaglavljeni na migracijskim rutama. Ono što činimo je nehumano i politički nerazumno“, rekao je Orban.

Viktor Orban se sastao i sa crnogorskim predsednikom Milom Đukanovićem.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala