Reganova savetnica: Došlo vreme da Amerikanci vide Putina

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin tokom zajedničke konferencije za medije sa američkim predsednikom Donaldom Trampom u Helsinkiju
Predsednik Rusije Vladimir Putin tokom zajedničke konferencije za medije sa američkim predsednikom Donaldom Trampom u Helsinkiju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Namera američkog predsednika Donalda Trampa da pozove predsednika Rusije Vladimira Putina u Vašington na sledeću fazu razgovora je dobar korak u razvoju odnosa dve zemlje, izjavila je za Sputnjik Suzan Mejsi, savetnica bivšeg američkog predsednika Ronalda Reagana.
Predsednici SAD i Rusije, Donald Tramp i Vladimir Putin, na sastanku u Helsinkiju - Sputnik Srbija
Tramp pozvao Putina u Vašington na jesen

„To je sada važno i to je vrlo dobar znak. Ne mogu da predvidim kako će stvari razvijati u Vašingtonu, ali mislim da je predsednik Tramp napravio vrlo dobar potez“, rekla je Mejsijeva, koja je radila kao Reganov savetnik tokom razgovora sa predsednikom SSSR-a Mihailom Gorbačovom. Ona je dodala da je „došlo vreme da Amerikanci vide Putina“.

Što se tiče sastanka dvojice lidera u Helsinkiju, savetnica je izjavila da je razočarana negativnom reakcijom na samit u Sjedinjenim Američkim Državama.

„Mislim da je samit bio dobar korak. Uvek sam govorila da je za Rusiju i SAD važno da pronađu način da rade zajedno“, istakla je ona.

Predsednici SAD i Rusije, Donald Tramp i Vladimir Putin, na konferenciji za medije u Helsinkiju - Sputnik Srbija
Tramp: Rusija ne drži Ameriku na nišanu

Prvi sastanak u punom formatu između predsednika Rusije i SAD, Vladimira Putina i Donalda Trampa, održan je 16. jula u Helsinkiju. Predsednici su prvo razgovarali tet-a-tet više od dva sata, nakon čega su delegacije ručale u proširenom sastavu, a zatim odgovarali na pitanja novinara. Nakon sastanka, lideri su izrazili interesovanje za unapređivanje odnosa dveju zemalja.

Portparolka predsednika SAD Sara Sanders saopštila je 19. jula da je Tramp zatražio od savetnika za nacionalnu bezbednost SAD Džona Boltona da pozove Putina u Vašington ove jeseni. Pripreme za posetu već su u toku. Američki državni sekretar Majk Pompeo izrazio je nadu da će se sastanak ruskog i američkog predsednika u Vašingtonu održati.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala