Ukrajinski sud zaplenio imovinu Višinskog

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaRukovodilac portala RIA Novosti Ukrajina Kiril Višinski tokom zasedanja suda u Hersonu
Rukovodilac portala RIA Novosti Ukrajina Kiril Višinski tokom zasedanja suda u Hersonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Gradski sud u Hersonu zaplenio je imovinu urednika portala „RIA Novosti Ukrajina“ Kirila Višinskog, navodi se u odluci objavljenoj u Jedinstvenom registru sudskih odluka.
Kiril Višinski u sudu - Sputnik Srbija
Kijev produžio pritvor ruskom novinaru Višinskom za još dva meseca

U odluci se ističe da je sud zaplenio stan ukupne površine 71,6 kvadratnih metara, garažu ukupne površine 67,9 kvadratnih metara, automobil „Micubiši autlender“ braon boje i automobil „Sang jong aktjon“ plave boje.

„Na odluku se može žaliti Apelacionom sudu Hersonske oblasti u roku od pet dana od trenutka objave“, dodaje se u odluci.

Slučaj Kirila Višinskog

Pripadnici Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) upali su 15. maja u kancelarije ukrajinske redakcije agencije „RIA Novosti“ u Kijevu i izvršili pretres koji je trajao oko osam časova. Oni su takođe uhapsili i urednika portala Kirila Višinskog koji je osumnjičen da podržava samoproglašene republike Donbasa i za veleizdaju.

„Direktna linija“ sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom - Sputnik Srbija
Putin: Hapšenje Višinskog je nedopustivo i bez presedana

Gradski sud u Hersonu doneo je odluku da novinara pritvori na 60 dana bez mogućnosti puštanja uz kauciju.

Vladimir Putin je istakao da je situacija sa Višinskim bez presedana. Ministarstvo spoljnih poslova je napomenulo da je u pitanju samovolja, a Moskva je Kijevu uputila protestnu notu sa zahtevom da prekine nasilje protiv predstavnika medija.

Odbrana se žalila na hapšenje novinara, ali je sud odbio žalbu. Tokom zasedanja suda, Višinski se obratio za pomoć Putinu. On je takođe rekao da će se odreći ukrajinskog državljanstva.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala