Junker se požalio ruskim prankerima: Tramp ne razume kako funkcioniše svet

© REUTERS / Vincent KesslerPredsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker na debati o budućnosti EU
Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker na debati o budućnosti EU - Sputnik Srbija
Pratite nas
Poznati ruski prankeri Vovan i Leksus razgovarali su telefonom sa šefom Evropske komisije Žan-Klodom Junkerom predstavivši se kao premijer Jermenije Nikola Pašinjan. Požalili su mu se na pritisak koji vrše SAD, na šta je Junker odgovorio da američki predsednik Donald Tramp ne razume kako funkcioniše svet oko njega.

„Prinuđeni smo iznova i iznova da objašnjavamo gospodinu Trampu kako funkcioniše svet. On ne razume šta se dešava. Moramo biti sigurni da će početi bolje da razume kakva je situacija oko Jermenije“, rekao je Junker.

Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Ruski prankeri raskrinkali planove EU za diskreditovanje izbora u Rusiji (video)

Istovremeno, prankeri su iskoristili priliku da pozovu Junkera da doputuje u Jermeniju i proba tamošnji roštilj, poznatiji kao „šašlik“.

„To uopšte ne zvuči tako loše. Doći ću naredne godine. Ove godine to više nije moguće, ali naredne ću probati da nađem vremena“, rekao je on.

Nešto ranije su prankeri uspeli da stupe u kontakt i sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini, neposredno nakon predsedničkih izbora u Jermeniji, koja je tada rekla da je neophodno održavati dobre odnose sa svim partnerima ne dajući prednost nijednoj zemlji pojedinačno, kako se ne bi ponovio ukrajinski scenario.

„Smatramo da možemo imati prijateljske i partnerske odnose sa svim zemljama uz uslov da svi vi možete samostalno da odlučujete i da preduzimate adekvatne mere. To je naš pristup. Znam da to nije bio slučaj ranije, ali danas nam je važno da svi osećaju slobodu“, ocenila je ona.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala